بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

نظر به تأکید مقام معظم رهبری در استفاده صحیح و مناسب از ظرفیتهای علمی نخبگان در راستای توسعه کشور و لزوم حرکت انقلابی در مسیر رفع موانع و مشکلات تولید دانش و جنبش نرم افزاری و رسیدگی به نخبگان تحت پوشش بنیاد در استانهای مختلف بنیاد ملی نخبگان آذربایجان غربی بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان در تاریخ 1394/10/19 با حضور استاندار آذربایجان غربی آقای مهندس سعادت، معاون بنیاد ملی نخبگان آقای دکتر آریا الستی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان غربی آقای صفرزاده و جمعی از مدیران و روسای دانشگاه های استان، جناب آقای دکتر مهدی چهل امیرانی به عنوان ریاست بنیاد نخبگان استان آذربایجان غربی معرفی شدند. 

سند راهبردی کشور در امور نخبگان جزو معدود اسنادی است که تمامی مراحل علمی در تدوین سندهای ملی را طی کرده و تنها پس از یکسال از فرمایش مقام معظم رهبری و در اسفندماه سال 90 پیش نویس نهایی آن تکمیل شد.

مهمترین اثر این سند تغییر نگاه به حوزه نخبگان است تا ما بتوانیم تعریف درستی از "نخبه" داشته باشیم که باید به چهار نکته برای انتخاب نخبه واقعی توجه داشت. بهره مندی از استعداد بالا، سعی و تلاش برای کسب تخصص، تلاش برای اثرگذاری در جامعه به ویژه در حوزه تخصصی خود و همراستایی با آرمان های ملی ازجمله شروط مورد نیاز انتخاب نخبه ها است.

بنیاد ملی نخبگان مسؤول تدوین سیاست‌های اجرایی، طراحی سازوکار تحقق اهداف سند و به تصویب رساندن آن در هیئت امنای بنیاد و ابلاغ آنها و هماهنگی و انسجام بخشی بین دستگاه‌های اجرایی کشور در اجرای سند و نظارت بر حسن اجرای آن است و موظف است پیشرفت کار را به صورت سالیانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش کند.

سند راهبردی کشور در امور نخبگان دارای 70 اقدام است که این اقدامات بر مبنای تغییر نگاه ها تدوین شده و سعی دارد تا نظام نخبگان و نقش بنیاد را از موضع تصدی گری به سمت سیاست گذاری و مدیریت کلان تبدیل سوق دهد.

رویکرد تنوع در مقابل رویکرد یکسان سازی، استفاده از روشهای شناسایی غیر خوداظهارانه، رعایت تناسب میان حوزه فعالیت با معیارهای شناسایی، باز بودن دایره نخبگی برای ورود افراد و تبدیل حمایت‌های مالی مستقیم به پشتیبانی‌های فرصت آفرین و غیرمستقیم از جمله این اصول محسوب می شود.

در این سند آمده است که دارا بودن استعداد درخشان و توانمندی ذاتی ویژه نعمت های تعهد آور هستند نه مزیت های توقع آفرین که باید توجه ویژه ای به این موضوع داشت.

درفصل چهارم سند راهبردی کشور درامور نخبگان، نحوه اجرایی سازی سند ذکر شده و بنیاد ملی نخبگان به عنوان نهاد برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت و ارزیابی اجرایی سازی این سند معرفی شده و سایر دستگاه ها نیز به عنوان مسوولان اجرا و فرهنگ سازی این سند تعیین شده اند و همچنین در فصل چهارم و در 9 بند فرآیند اجرایی سازی تشریح شده است.

مهمترین وظیفه دستگاههای مرتبط درباره استعدادها در هر حوزه ای شناسایی و هدایت هوشمندانه آنها و زمینه سازی برای اثرگذاری بر فعالیت آنها است. البته این حمایت ها تنها از جنس مالی نبوده و باید هم مالی و هم معنوی به صورت مستقیم و غیر مستقیم باشد. با توجه به اینکه این سند یک میثاق ملی است اجرای آن به عهده تمام دستگاههای اجرایی کشور است و همه نهادها و دستگاه های مرتبط باید برای اجرایی شدن آن همکاری کنند. 40 دستگاه درگیر اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان هستند ولی 8 دستگاه و نهاد نقش عمده تری در اجرای این سند دارند و آن نیز به دلیل این است که این هشت دستگاه در بیش از چهار اقدام درگیر هستند.

بنابراین هدف از تأسیس این بنیاد، بعنوان یک ستاد عبارت است از برنامه‌ریزی وسیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی استعدادهای برتر، جذب، حفظ و به‌ کارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقاء تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه براساس اسناد بالادستی (سند چشم انداز کشور درافق 1404 و سند راهبردی کشور در امور نخبگان) می باشد.

در حال حاضر حوزه فعالیت این بنیاد استان آذربایجان غربی می باشد.

  • 1402/09/01 - 09:15
  • - تعداد بازدید: 158
  • - تعداد بازدیدکننده: 157
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

۳۶۰۰ نفر از نخبگان و اساتید بیانیه بنیاد ملی نخبگان در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی را امضا کردند

۳۶۰۰ نفر از اساتید و نخبگان، بیانیه بنیاد ملی نخبگان در واکنش به بی‌تفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین را امضا کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، با اعلام پایان پویش جمع‌آوری امضای اساتید و نخبگان در واکنش به بی‌تفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین، بیانیه نخبگان به امضای ۴۰۰۰ نفر رسید.

از میان ۴۰۰۰ امضا کننده بیانیه، ۳۶۰۰ امضا متعلق به اساتید و نخبگان است که به تائید بنیاد ملی نخبگان رسیده است.

شایان ذکر است، این پویش که به همت مرکز همکاری‌های تمدنی بنیاد ملی نخبگان ‎از ۱۴ آبان‌ماه ۱۴۰۲ آغاز شده بود، امروز به کار خود پایان می‌دهد.

بیانیه نخبگان جمهوری اسلامی ایران خطاب به حکام جهان اسلام و نخبگان فلسطین به پنج زبان فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسوی و عبری منتشر شد.



متن کامل بیانیه نخبگان جمهوری اسلامی به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

(وکان حقًّا علیْنا نصْر الْمؤْمنین)

جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در قتل عام غیر نظامیان بی گناه از زن و مرد، کودک و پیر و جوان، احساسات همه انسان های دنیا اعم از عرب و غیر عرب، مسلمان و غیر مسلمان را جریحه‌دار کرده است. همه حکّام و امت جهان اسلام نه فقط از بعد اشتراک دینی بلکه از بعد اشتراک در نوع انسانی موظف به پرچمداری مبارزه با استکبار و استعمار هستند و سوال این که چگونه است برخی از شما حکام نه تنها سکوت پیشه کرده بلکه با عوامل استکبار و استعمار همدست شده‌اید. عجیب‌تر آنست که به رغم شواهد آشکار بر غلط بودن محاسباتتان، محافظه کاری و یا همکاری با دشمنان این امت را انتخاب کرده‌اید. در شرایطی که استکبار جهانی به رهبری آمریکا به اذعان همگان در حال افول و رژیم منحوس صهیونیستی در ضربه‌پذیرترین و سست‌ترین موقعیت است، آیا محافظه کاری یا همکاری با دشمنان معقول به نظر می رسد؟ حال آنکه فلسطینیان در آماده ترین حالت هستند و می‌‌توانند با ارتش تا بن دندان مسلح دفاع عزتمندانه کنند و جهان فردا جهان فلسطین است نه اسرائیل، آیا پشت کردن به ندای "یا للمسلمین" مردم فلسطین و از پشت خنجر زدن به برادران مجاهد فلسطینی به نفع شماست؟

در این روزها رژیم غاصب صهیونیستی متحمل شکست نظامی و اطّلاعاتی غیر قابل ترمیم، از سوی برادران مجاهد فلسطینی شده است. این شکست به مثابه یک زلزله‌، ساختار اصلی حاکمیّت رژیم غاصب صهیونیستی را ویران کرده است. این شرایط تهدیدآمیز بی‌سابقه علیه رژیم صهیونیستی، فرصت بی‌نظیری برای شما ایجاد می‌کند که مواضع خود را اصلاح کنید و به فکر ملت‌های خود باشید و عزت، شرف و مردانگی عرب و ظلم ناپذیری امت اسلامی را به رخ همگان بکشید. حوادثی که در غزّه در حال وقوع است، نشانه پیچ تاریخی تعیین کننده و آینده‌ساز‌ی است. انتخاب شما در این شرایط حساس تعیین‌کننده آینده شما و ملت‌های شماست؛ پس خودتان را از تحقیر بزرگی که غرب بویژه آمریکا برشما تحمیل کرده است، نجات دهید. شما که غزه را در جنگ و حصار شدید می‌بینید، چرا حصار را با حصار پاسخ نمی‌دهید و تامین انرژی رژیم صهیونستی را در برهه جنگ متوقف نمی‌کنید؟! این حداقل اقدامی است که می‌تواند از شرافت و غیرت عربی در شما باقی مانده باشد. عمل شما در برهه کنونی، یا خنجری بر پشت برادران مجاهد فلسطینی یا شمشیر تیزی بر گردن ظالمین و مستکبرین خواهد بود. حال که هنوز برای توبه و بازگشت فرصت دارید، موضع خود را اصلاح کنید و به سیل خروشان ملت‌های خود بپیوندید تا در روزگار پیروزی فلسطین و متلاشی شدن رژیم صهیونستی که به فضل الهی نزدیک است در صف پیروزان و قهرمانان ملت قرار بگیرید که در غیر این صورت به عنوان حکّام ظالم و خیانتکار، مجازات و مایه عبرت در تاریخ خواهید شد.

بلاشک مسئله‌ی فلسطین در رأس مسائل دنیای اسلام است و این قضیه با اعتقادات اسلامی و فطرت پاک انسانی گره خورده است. در این روزگار پر از ظلم، حق‌جویانی هستند که دیگر ظلم را برنمی‌تابند و با مظلومان عقد اخوت می‌بندند و در مقابل ظالمین و اعوان آنها ایستادگی می‌کنند. اساتید و نخبگان جمهوری اسلامی ایران بی تفاوتی و سکوت در قبال این قضیه را بر خود حرام می‌دانند. آنها با ندای مظلوم علیه ظالم، موضع خود را شفاف اعلام می‌کنند تا از حق فلسطینیان در مقاومت علیه جنایتگر صهیونیسم که امتداد استکبار و استعمار است دفاع نمایند که به فرموده الهی: (لا یحبّ اللّه الْجهْر بالسّوء من الْقوْل إلّا منْ ظلم وکان اللّه سمیعًا علیمًا).

و اما بعد ...
بسم الله الرحمن الرحیم؛ خواهران و برادران نخبه و مجاهد فلسطینی که هم ردای جهاد را برتن کرده‌اید و هم قلم علم به دست گرفته‌اید. "ای کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه داده‌اید و جان‌ها را بر کف دست گرفته و در بازار عشق‌بازی به سوق فروش آمده‌اید"، فلسطین امروز آزادترین کشور عربی است و شما آبروی آزادگان هستید. این دولت‌های خائن و وابسته به استعمار و استکبارند که در قید اسارت‌اند. بدانید که قلب ملت ایران و نخبگان ایران اسلامی با شماست. ما نخبگان اگر علم و اعتباری به برکت این علم داشته باشیم، در دفاع از مظلوم قرار می‌دهیم و به فرمایش امیرالمومنین علی علیه السلام (وما اخذ الله علی العلماء الّا یقارّوا علیٰ کظّة ظالمٍ ولا سغب مظلوم) جامه عمل می‌پوشانیم. إنّه خیر ناصرٍ و معین، و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.


***
ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس azarwestbmn@ دنبال کنید.

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 168380
کلمات کلیدی
مدیر آذربایجان غربی(حیرانی)
خبرنگار

مدیر آذربایجان غربی(حیرانی)

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید