بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

نظر به تأکید مقام معظم رهبری در استفاده صحیح و مناسب از ظرفیتهای علمی نخبگان در راستای توسعه کشور و لزوم حرکت انقلابی در مسیر رفع موانع و مشکلات تولید دانش و جنبش نرم افزاری و رسیدگی به نخبگان تحت پوشش بنیاد در استانهای مختلف بنیاد ملی نخبگان آذربایجان غربی بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان در تاریخ 1394/10/19 با حضور استاندار آذربایجان غربی آقای مهندس سعادت، معاون بنیاد ملی نخبگان آقای دکتر آریا الستی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان غربی آقای صفرزاده و جمعی از مدیران و روسای دانشگاه های استان، جناب آقای دکتر مهدی چهل امیرانی به عنوان ریاست بنیاد نخبگان استان آذربایجان غربی معرفی شدند. 

سند راهبردی کشور در امور نخبگان جزو معدود اسنادی است که تمامی مراحل علمی در تدوین سندهای ملی را طی کرده و تنها پس از یکسال از فرمایش مقام معظم رهبری و در اسفندماه سال 90 پیش نویس نهایی آن تکمیل شد.

مهمترین اثر این سند تغییر نگاه به حوزه نخبگان است تا ما بتوانیم تعریف درستی از "نخبه" داشته باشیم که باید به چهار نکته برای انتخاب نخبه واقعی توجه داشت. بهره مندی از استعداد بالا، سعی و تلاش برای کسب تخصص، تلاش برای اثرگذاری در جامعه به ویژه در حوزه تخصصی خود و همراستایی با آرمان های ملی ازجمله شروط مورد نیاز انتخاب نخبه ها است.

بنیاد ملی نخبگان مسؤول تدوین سیاست‌های اجرایی، طراحی سازوکار تحقق اهداف سند و به تصویب رساندن آن در هیئت امنای بنیاد و ابلاغ آنها و هماهنگی و انسجام بخشی بین دستگاه‌های اجرایی کشور در اجرای سند و نظارت بر حسن اجرای آن است و موظف است پیشرفت کار را به صورت سالیانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش کند.

سند راهبردی کشور در امور نخبگان دارای 70 اقدام است که این اقدامات بر مبنای تغییر نگاه ها تدوین شده و سعی دارد تا نظام نخبگان و نقش بنیاد را از موضع تصدی گری به سمت سیاست گذاری و مدیریت کلان تبدیل سوق دهد.

رویکرد تنوع در مقابل رویکرد یکسان سازی، استفاده از روشهای شناسایی غیر خوداظهارانه، رعایت تناسب میان حوزه فعالیت با معیارهای شناسایی، باز بودن دایره نخبگی برای ورود افراد و تبدیل حمایت‌های مالی مستقیم به پشتیبانی‌های فرصت آفرین و غیرمستقیم از جمله این اصول محسوب می شود.

در این سند آمده است که دارا بودن استعداد درخشان و توانمندی ذاتی ویژه نعمت های تعهد آور هستند نه مزیت های توقع آفرین که باید توجه ویژه ای به این موضوع داشت.

درفصل چهارم سند راهبردی کشور درامور نخبگان، نحوه اجرایی سازی سند ذکر شده و بنیاد ملی نخبگان به عنوان نهاد برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت و ارزیابی اجرایی سازی این سند معرفی شده و سایر دستگاه ها نیز به عنوان مسوولان اجرا و فرهنگ سازی این سند تعیین شده اند و همچنین در فصل چهارم و در 9 بند فرآیند اجرایی سازی تشریح شده است.

مهمترین وظیفه دستگاههای مرتبط درباره استعدادها در هر حوزه ای شناسایی و هدایت هوشمندانه آنها و زمینه سازی برای اثرگذاری بر فعالیت آنها است. البته این حمایت ها تنها از جنس مالی نبوده و باید هم مالی و هم معنوی به صورت مستقیم و غیر مستقیم باشد. با توجه به اینکه این سند یک میثاق ملی است اجرای آن به عهده تمام دستگاههای اجرایی کشور است و همه نهادها و دستگاه های مرتبط باید برای اجرایی شدن آن همکاری کنند. 40 دستگاه درگیر اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان هستند ولی 8 دستگاه و نهاد نقش عمده تری در اجرای این سند دارند و آن نیز به دلیل این است که این هشت دستگاه در بیش از چهار اقدام درگیر هستند.

بنابراین هدف از تأسیس این بنیاد، بعنوان یک ستاد عبارت است از برنامه‌ریزی وسیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی استعدادهای برتر، جذب، حفظ و به‌ کارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقاء تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه براساس اسناد بالادستی (سند چشم انداز کشور درافق 1404 و سند راهبردی کشور در امور نخبگان) می باشد.

در حال حاضر حوزه فعالیت این بنیاد استان آذربایجان غربی می باشد.

  • 1403/07/11 - 10:18
  • - تعداد بازدید: 255
  • - تعداد بازدیدکننده: 255
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دکتر پزشکیان در چهاردهمین همایش ملی نخبگان:

قرار نیست کسی دیگر برای مشکلات مملکت ما راه چاره بیابد!/ ایران کشور شماست؛ برای ایران بمانید، تلاش کنید و سربلندی آن را به رخ دنیا بکشید

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور باید به دنبال کسانی برویم که می‌دانند، می‌توانند و می‌خواهند، چرا که هرجا اراده باشد، راه وجود دارد، گفت: این کشور برای شماست و باید برای حل مسائل آن چاره‌اندیشی کنید، برای ایرانمان بمانید و تلاش کنید و سربلندی آن را به رخ دنیا بکشید.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، دکتر مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز سه‌شنبه در چهاردهمین همایش ملی نخبگان با اشاره به دوران جوانی و تحصیل خود، تصریح کرد: پس از دوران دبیرستان وقتی برای گذراندن خدمت سربازی به زابل رفتم، با بسیاری واقعیت‌های تلخ اجتماع آشنا شدم و دریافتم که باید جور دیگری زندگی و برای رفع مشکلات مردم و کشورم تلاش کنم.

رئیس جمهور با بیان اینکه برای کمک به حل بخشی از مشکلات مردم تصمیم گرفتم در رشته پزشکی تحصیل و کسب تخصص کنم، افزود: تلاش برای حل مشکلات مردم و کشور را از همان دوران دانشجویی دنبال کردم و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا برای خدمت به مردم به روستاها رفتیم و با آغاز جنگ، به جبهه‌ها رفتیم و به عنوان پزشک همواره همراه لشکر عاشورا بودم.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه بنده در تمام دوران تحصیل و کار، فقط به دنبال خدمت به مردم و رفع مشکلات کشور بود، اظهار داشت: بنده هیچ‌گاه به دنبال تاسیس مطب یا داشتن سهام در بیمارستان‌های خصوصی نبودم و درد و دغدغه بنده همیشه این بود که نباید در مملکتی زندگی کنیم که خودمان نتوانیم مشکلات مردم آن را حل کنیم و همین دغدغه پای بنده را به عرصه سیاست باز کرد.

رئیس جمهور گفت: بنده دیدم که اگر چه به عنوان یک پزشک می‌توانم مشکلات برخی از مردم را حل کنم، اما به عنوان یک نماینده و مسئول می‌توانم مشکلات عموم مردم را حل کنم و لذا پا به عرصه سیاست گذاشتم. در برنامه توسعه سوم و چهارم بنا بر این گذاشته شده بود که سلامت مردم به بازار واگذار شود که در نتیجه آن هر کس پول نداشت از خدمات بهداشت و سلامت بی‌بهره می‌شد.

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه سلامت از نظر علمی غیرقابل واگذاری به بازار است و جان مردم قابل معامله نیست، خاطرنشان کرد: مگر می‌شود به کسی که پول ندارد بگوییم نمی‌شود تو را عمل کرد، لذا از همان جایگاه نمایندگی مجلس به دنبال اصلاح قوانین رفتم که البته در برخی زمینه‌ها موفق شدیم و در برخی زمینه‌ها موفق نشدیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه غرض بنده از بیان این سخنان این است که بگویم قرار نیست کسی دیگر برای مشکلات مملکت ما راه چاره بیابد و خودمان باید این کار را بکنیم، گفت: اگر کسی به این نکته واقف باشد و آن را بفهمد، اراده می‌کند و راه چاره می‌یابد و اگر هم راه نیابد، راهی می‌سازد تا مردم را از وضعیتی که در آن گرفتار هستند، نجات دهد.

دکتر پزشکیان افزود: انجام این کار مهم از عهده کسانی بر می‌آید که ذهنی خلاق، پویا و ناآرام داشته باشند، اگر نه کسانی که در یک قالب خاص می‌روند و نمی‌توانند از آن دربیایند، نمی‌توانند در این عرصه نیز کاری کنند؛ آدم‌هایی می‌توانند ما را از این وضعیت نجات دهند که وضعیت موجود را نمی‌پذیرند و دنبال راه برای خروج از آن می‌روند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هنر آن نیست که کشور را رها کنیم و برویم، بلکه هنر آن است که بمانیم و به رغم مشکلاتی که ممکن است برای ما ایجاد کنند، به مردم و کشورمان خدمت کنیم، تصریح کرد: باید بمانیم و ادامه دهیم و بجنگیم تا مشکلات مملکت را حل کنیم.

دکتر پزشکیان بر ضرورت تغییر و اصلاح روش‌ها در نظام آموزشی کشور تاکید کرد و گفت: تنها با علم مشکل حل نمی‌شود، بلکه باید مهارت و انگیزه برای حل مشکل هم داشته باشیم.

رئیس جمهور در ادامه کار تیمی، حل مسئله، برقراری ارتباط، نگاه ساختارمند به مسئله و مدیریت را پنج مهارت ضروری برای آموزش به دانش‌آموزان برشمرد و افزود: برای اینکه فرزندان ما بتوانند با هم و به صورت تیمی کار کنند، با هر اختلاف نظر و سلیقه ای قهر نکنند و به صورت انفرادی عمل نکنند، نیازمند تغییر رفتار با ابزار فرهنگ در دوره نوجوانی هستیم.

دکتر پزشکیان اظهار داشت: امروز کشور برای برون‌رفت از چالش‌ها به توانمندی شما نخبگان نیاز دارد و اگر واقعا خود را نخبه می‌دانید، باید بمانید و برای مشکلات کشور چاره‌اندیشی کنید.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما باید با رفتار خود، چگونه بودن و چگونه زیستن را به دیگران یاد دهیم، نه با زور و خارج کردن و اقدامات سلبی، افزود: قطعا اگر ما الگویی از انسان خلاق، عالم و توانمند را به جامعه معرفی کنیم، دیگران هم دوست دارند همانند او شوند، اما با زور و دستور نمی‌شود در جامعه تحول ایجاد کرد.

دکتر پزشکیان با اشاره به گفتگوی خدای متعال با ملائکه در هنگام خلقت انسان در قرآن کریم، تصریح کرد: فرشتگان و ملائکه به خدا گفتند، آیا می‌خواهی موجوداتی خلق کنی که بر روی زمین فساد و خونریزی کنند؟ همانند آنچه که امروز رژیم سفاک و خونریز صهیونیستی در غزه و لبنان در حال ارتکاب آن است، یا آمریکایی که با ابزارهای مختلف در حال جنایت علیه بشریت هستند، اما خداوند متعال در پاسخ فرمود که من چیزی می‌دانم که شما نمی‌دانید و آن بهره‌منده ساختن انسان از علم و دانایی است.

رئیس جمهور با بیان اینکه علم و دانایی نجات دهنده بشر است، اظهار داشت: همه ملائکه نیز به علم و دانایی انسان سجده کردند جز ابلیس و کسانی که در مقابل علم سر خم نکنند همانند شیطان‌اند.

دکتر پزشکیان با اشاره به حدیثی مبنی بر اینکه حیات زمین به انسان، حیات انسان به علم، حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است، تصریح کرد: اگر امروز جوانان یک جامعه چنین نگرش و باوری داشته باشند، آن جامعه ممکن نیست به فقر و گرفتاری مبتلا شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور باید به دنبال کسانی برویم که می‌دانند، می‌توانند و می‌خواهند، چرا که هرجا اراده باشد، راه وجود دارد، گفت: این کشور برای شماست و باید برای حل مسائل آن چاره‌اندیشی کنید، برای ایرانمان بمانید و تلاش کنید و سربلندی آن را به رخ دنیا بکشید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 173478
کلمات کلیدی
مدیر آذربایجان غربی(حیرانی)
خبرنگار

مدیر آذربایجان غربی(حیرانی)