در ادامه بازدیدهای استادمحور/
مستعدان آذربایجان غربی از پروژه انتقال آب سد کانی سیب به دریاچه ارومیه بازدید کردند
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان آذربایجان غربی؛ یکی از پروژههای کلان در استان آذربایجان غربی سامانه انتقال آب از حوزه کانی سیب به دریاچه ارومیه است. این پروژه متشکل از تونل به طول ۳۶ کیلومتر سد همچنین کانالهای انتقال آب است. تونل حفاریشده در این پروژه با توجه به ویژگیهای زمین، یکی از پروژههای منحصر به فرد در دنیا میباشد. این تونل از دو قطعه تشکیل شده است قطعه اول در سنگهای سخت گرانیتی حفاری شده است اما به دلیل پیچیدگیهای فنی قطعه دوم در آبرفتهای سست حفاری گردیده است.در فاز نخست این طرح، قرار است ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب به صورت سالانه وارد دریاچه ارومیه شود. فاز دوم این طرح هم که طبق گفته مسوولان مربوطه قرار است با اجرای طرحهای مرتبط انتقال آب را تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد داد.
در ادامه بازدیدهای استاد محور، بازدید از پروژه انتقال آب به دریاچه ارومیه با توضیحات مدیر پروژه طرح آغاز گردید. سپس با استفاده از تصاویر و نقشهها کلیات طرح توضیح داده شد و بازدیدکنندگان نسبت به ابعاد و اهداف پروژه توجیه گردیدند. در ادامه، برنامه بازدید از پورتال خروجی انجام پذیرفت همچنین نکاتی راجع به نحوه انتخاب تی بی ام در این پروژه بیان گردید و مسائل مربوط به پایدارسازی و لاینیگ تونل توسط مدیریت پروژه ارائه گردید. به منظور آشنایی بیشتر و درک بهتر پیچیدگیهای حفاریهای مکانیزه بازدید از تونل دسترسی در منطقه خورنج در دستور کار قرار گرفت. در این قسمت از برنامه بازدیدکنندگان به صورت میدانی در داخل تونل حضور پیدا کردند و توضیحاتی راجع به نحوه حفاری این قسمت و هدف از ایجاد تونل دسترسی ارائه گردید. خاتمه این برنامه با بازدید از سد کانی سیب انجام گرفت این سد به منظور ذخیره آب در منطقه و همچنین آبگیری تونل ایجاد شده است.
گفتنی است در این بازدید که تحت راهبری جناب آقای دکتر بهیاری، عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه انجام پذیرفت، 12 نفر از مستعدان رشتههای معدن و زمینشناسی حضور داشتند.
نظر دهید